B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Lukko - Pirkkalan Pingviinit Tre  2 - 1

Kivikylä Areena

Lukko B Teamilta hyvä esitys Kivikylän Areenalla

Lukko B Team sai lauantaina vastaansa Pirkkalan Pingviinit, jolle se oli edellisenä viikonloppuna hävinnyt Tampereella selvin 7-1 lukemin. Tällä kertaa Lukko oli päättänyt taistella tosissaan pisteistä eikä antanut edellisen tappion masentaa pelihurmosta. Äijänsuolla nähtiinkin kahden hyvin taistelevan joukkueen näytös.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja päästä päähän mentiin vauhdilla luistellen. Muutamia puolittaisia paikkoja tuli molemmille joukkueille heti alkuun, mutta maalin edusta pelaaminen oli molemmilla hyvää luokkaa. Lukko joutui ajassa 4.01 alivoimalle, mutta maalivahti Eero Ellmenin johdolla siitä selvittiin takaiskuitta. Lukko pääsi jäähystä selvittyään pyörittämään pitkää hyökkäystä pingviinien päätyyn ja lopulta Eemil Puhakka sijoitti tarkasti kiekon reppuun pelikellon pysähtyessä aikaan 7.59. Esityön maalin teki Teemu Karhu.

Lukko pelasi tasaisen hyvää kiekkoa maalin jälkeen ja huippupaikat puuttuivat molemmilta joukkueilta. Erän loppupuolella Lukko joutui pelaamaan 40 sekuntia kahden miehen alivoimaa, mutta pelaajat peittivät hyvin laukaukset ja maalivahti Ellmen koppasi loput kiekot kuleksimasta. Erätauolle mentiin Lukon 1-0 johtoasemassa. Torjunnat Lukko 13 ja Pingviinit 7.

Toinen erä alkoi murheellisesti, kun ei oltu aivan valmiina ensimmäisesssä vaihdossa. Vastustaja pääsi puolittaiseen läpiajoon ja sai työnnettyä kiekon ja Lukon maalivahdinkin lopulta maaliperukoille estelyistä huolimatta. Erää oli pelattu ainoastaan 32 sekuntia, kun lukemat muuttuivat 1-1 : een. Erän alkupuolella kotijoukkue pääsi pelamaan ylivoimaa, mutta kunnon pyöritystä ei saatu aikaiseksi. Peli oli hetkittäin todella vauhdikasta ja yleisöön menevää yrittämistä molemmin puolin.

Ajassa 35.59 Eemil Puhakka pääsi nousemaan laidasta ja rannasi tarkalla vedolla kiekon aivan yläkulmaan ohi hölmistyneen pingiviinien maalivahdin. Syöttäjinä toimivat Viljami Valtanen ja maalivahti Eero Ellmen. Lukko siirtyi 2-1 johtoon, joka jäi myös erätulokseksi, vaikka erän loppupuolella vastustaja ylivoimalle pääsikin. Torjunnat lukolle 12 ja pingviineille vain 4 koppia.

Kolmas erä oli Lukolta hyvää oman pään pelaamista, kun vastustaja kävi päälle ja koitti karvata kiekkoa itselleen. Hyökkääjät tulivat alaspäin auttamaan ja hakemaan kiekkoa, jotta omista päästiin pois. Muutamat kiekon menetykset ja tilanteet hoiti Lukon maalivahti tyylikkäästi ja kun ei enempää maaleja syntynyt niin Lukko voitti ottelun 2-1 lukemin. Jos ja kun omiin menee vain yksi maali niin silloin yleensä ollaan pisteissä kiinni.

Lukon voiton takuumiehinä toimi tänään maalivahti Eero Ellmen sekä kaksi tärkeää maalia viimeistellyt Eemil Puhakka. Koko ottelun torjunnat olivat Pingviinit 18 ja Lukko peräti 48.

Sunnuntaina matkataan Loimaalle Rocketsien vieraaksi ja taas pelataan pisteistä. Ottelu Loimaalla alkaa klo 14.45.

Tilastot

2 - 1

Pirkkalan Pingviinit Tre
1 - 01 - 10 - 0
4'Jäähy: 2 minKaupinsalo Kasper
7'MaaliPuhakka Eemil
7'MaalisyöttöKarhu Teemu
15'Jäähy: 2 minRaula Justus
17'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
22'Jäähy: 2 minTörmänen Heikki
35'MaaliPuhakka Eemil
35'MaalisyöttöValtanen Viljami
35'MaalisyöttöEllmen Eero
37'Jäähy: 2 minRaula Justus