B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Lukko - Ässät  1 - 9

Tuki Areena 2

Lukko B Team pelasi jälleen kaksi erää

Lähtökohdat perjantai-illan hegemoniaottelulle Ässiä vastaan eivät povanneet Lukolle ruusuista iltaa. Ässät ei nimittäin ole menettänyt vielä pistettäkään käynnissä olevassa karsintasarjassa. Ainoastaan yhden erän erän ovat patapaidat tällä kaudella hävinneet ja sekin tapahtui avaus ottelussa heti syyskuun alussa.

Katsomoon saapuneet tukijoukot saivat nähdä alkuun hienoa juniorijääkiekkoa. Molemmat joukkueet taistelivat kiekoista tosissaan. Lukon itseluottamuksen nousu ottelun edetessä oli aistittavissa katsomoon saakka, kun aiemmin Ässät oli ratkaissut pelin jo ensimmäisessä erässä. Nyt Lukko-kettu oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliisti. Periksi ei annettu ja olipa Ässien vaihtoaitiossa havaittavissa pieniä turhautumisen merkkejä, kun maaleja ei tullutkaan.

Lukon maalilla Eero Eelmen piti erinomaisilla ja varmoilla torjunnoillaan kotijoukkueen pelissä mukana. Ajassa 9.19 tapahtui jotakin mitä tällä kaudella ei ole vielä Lukolle Ässiä vastaan käynyt. Justus Hartman pääsi läpiajoon ja pisti kiekon reppuun. Lukko onnistui Ässiä vastaan ensimmäisen kerran tällä kaudella. Katsomo ja Lukon vaihtoaitio ottivat kaiken ilon irti maalista. Tämän jälkeen Lukko joukkueena pelasi ehkäpä parasta kiekkoa tällä kaudella joukkueena. Kaikki pelasivat hurmoksessa ja uskoivat itseensä sekä joukkueesensa. Kukaan ei halunnut olla joukkueen heikoin lenkki ja se näkyi myös katsomoon asti.

Ässien vaihtoaitiosta sensijaan kuului parran pärinää vähän väliä. Erän puolivälin jälkeen Lukko pääsi ylivoimalle, mutta kunnon pyöritystä ei saatu aikaiseksi. Pelin edetessä ei Lukolla ollut suurempaa hätää ja kun Lukon maalilla Eero Eelmen hoiteli tulleet kiekot 100%:sti niin kotijoukkue aiheutti Ässille sen toisen erä menetyksen tällä kaudella. Torjunnat ensimmäisessä erässä Lukko 14 ja Ässät 5.

Toinen erä alkoi myös vauhdikkaasti. Lukko pystyi hyvin rikkomaan Ässien hyökkäyksiin lähdöt pääsääntöisesti jo keskialueella. Pieni herpaantuminen omassa päässä johti kuitenkin siihen, että Ässätkin vihdoin onnistui maalinteossa pelikellon näyttäessä aikaa 26.09. Nyt oli Ässien vuoro ottaa kaikki irti syntyneestä maalista. Eikä mennyt kuin 41 sekuntia, kun kiekko oli jälleen Lukon maalissa. Tässä vaiheessa Lukon valmennus päätti käyttä aikalisän herätelläkseen joukkueensa pelaamaan samalla tasolla kuin ensimäisessä erässäkin. Aikalisä tuotti tulosta, sillä kotijoukkueen peli ryhdistäytyi ja alettiin taas kamppailemaan kiekoista tosissaan. Lukko selvitti hienosti alivoimansa ja pääsipä vielä kertaalleen ylivoimallekin, mutta kiekkoa ei Ässien verkkoon saatu yrityksestä huolimatta. Erätauolle kuitenkin kohtuullisista lukemista 1-2 Ässille. Torjunnat Lukko 20 ja Ässät 8.

Kolmannessa erässä Ässät sitten meni menojaan. Lukko ei saanut enää hurmosta päälle ja väsymyskin alkoi verottaa omansa, kun pelattiin vajailla ketju koostumuksilla. Ässät teki seitsemän minuutin aikana viisi maalia ja peli oli sillä selvä. Erän loppupuolella Lukko otti viisi kaksiminuuttista ja joutui pelaamaan pitkän tovin 3-5 alivoimaa. Ainoastaan viimeinen jäähy viimeisellä minuutilla kostautui ja Ässät sinetöi ottelu voiton 1-9 lukemin. Lukko hävisi kolmannen erän lukemin 0 -7.

Lukon veskari torjui ottelussa yhteensä 50 kertaa, kun Ässien veskari pääsi 18 :lla torjunnalla. Kaiken kaikkiaan Lukko pelasi siis kaksi erää aivan loistavan hyvin sarjakärkeä vastaan. Tästä on hyvä ottaa oppia tuleviin koitoksiin heti lauantaina, kun Loimaan Rockets saapuu Raumalle. Ottelu Tuki-Areenalla alkaa klo 18.00.

Tilastot

1 - 9

Ässät
1 - 00 - 20 - 7
29'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
44'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
52'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
53'Jäähy: 2 minTörmänen Heikki
54'Jäähy: 2 minKiikola Arttu
59'Jäähy: 2 minRaula Justus