B Team, B-nuorten Suomi-sarja, lohko 3

Lukko - TuTo  2 - 5

Harkkahalli Äijänsuo

Lukko B Teamille tappio sarjakärkeä vastaan

B Team kohtasi lauantaina sarjakärki TuTon Äijänsuon harjoitushallissa. Ottelun alku viivästyi edellisen pitkän pelin ja hajonneen pleksin takia kymmenkunta minuuttia. Myös lämpöjää jäi kokonaan väliin tällä kertaa molemmilta joukkueilta.

Itse ottelu lähti käyntiin Tuton hallitessa kenttätapahtumia. Lukko ei saanut erän alkupuolella oikeastaan yhtään kontrolloitua hyökkäystä TuTon päätyyn. Uuden aloitussääntötulkinnan mukaan Lukolle tuomittiin erän puolivälissä joukkuerangaistus pelin viivyttämisestä, jonka TuTo onnistui hyödyntämään. Maalinedushässäkän päätteeksi kiekko oli kotijoukkueen verkossa ajassa 10.23. TuTolla oli erän loppupuolen aikana muutamia huippulaadukkaita paikkoja, mutta Lukon maalia vartionut Teemu Seikkula pelasi hyvää ottelua ja onneksi myös maaliraudat olivat Lukon puolella. Erä päättyi vierailijoiden 0-1 johtolukemiin. Torjunnat kertovat ottelun painopisteen hyvin: Lukko 15 koppia ja TuTon veskarille vain kolme torjuntaa.

Toinen erä alkoi Lukon jäähyillessä, mutta uhrautuvasti pelannut Lukon puolustus- ja maalivahtipeli pystyi pitämään maalinsa nollilla. Ajassa 26.36 TuTo onnistui siirtymään 0-2 johtoon, mutta parin minuutin päästä oli kotijoukkueen vuoro. Aaro Pasanen onnistui rusikoimaan kiekon verkkoon ja kaventamaan pelin 1-2 :een. Lukko saikin maalista lisää energiaa ja välillä saatiin hyviä vastahyökkäyksiä aikaiseksi. Viimeistely kuitenkin jäi uupumaan, jotta pelin kulku olisi muuttunut. Erän loppupuolella TuTo onnistui kahdesti maalaamaan. Pitkää omanpään pyöritystä ei saatu purettua ja kun vastustaja pääsi vaihtamaan jatkuvasti tuoretta pelaajaa kentälle niin lopputuloksena käytiin kaksi kertaa keskiympyrässä. Erä TuTolle 1-3 lukemin. Torjunnat: Lukko 20 ja Tutolle jälleen vain kolme torjuntaa.

Lukko pääsi kolmannessa erässä kolme kertaa ylivoimalle, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ei maalia saatu aikaiseksi. Myös Lukko oli välillä alivoimalla ja TuTo pyöritti näyttävästi kiekkoa pelaajalta toiselle. Vedot kuitenkin saatiin blokattua ja loput hoiti maalivahti Seikkula. Erän viimeisellä minuutilla Lukko sai hieman lohtua, kun Aaro Pasanen onnistui toistamiseen yllättämään TuTon maalivahdin. Tämän jälkeen Lukko otti aikalisän ja yritti kavennusta ilman maalivahtia. Se kuitenkin kostautui, sillä kiekko oli kotijoukkueen maalissa jo kuuden sekunnin jälkeen. TuTo voitti ottelun lopulta siis 2-5 ja jatkaa sarjakärjessä.

TuTon veskari torjui yhteensä ottelussa vain 12 kertaa, kun Lukon maalilla urakoitiin 44 kopin edestä. Lukon seuraava ottelu on ensi lauantaina, jolloin matkataan taasen 30 km etelään LaJyn vieraaksi.

Tilastot

2 - 5

TuTo
0 - 11 - 31 - 1
9'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
18'Jäähy: 2 minKantola Teemu
20'Jäähy: 2 minKiikola Arttu
49'Jäähy: 2 minToivonen Rasmus
53'Jäähy: 2 minCheffi Robert
59'Jäähy: 10 minRaula Justus