Meidän Lukko: Koulut aloittivat tutustumisen Special Hockey -toimintaan
13.2.2018 15:06 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Pelaajien vanhemmat voivat tulla myös Special Hockey -ohjaajiksi

Rauman Lukko aloitti ensimmäisenä liigaseurana ala-asteikäisille erityislapsille suunnatun Special Hockey -toiminnan. Mukaan pääsee niin tyttöjä kuin poikiakin. Toimintaan haetaan myös lisää ohjaajia.

- Tämä on yksi esimerkki siitä, että seuralla voi olla jotain muutakin kuin kilpailullista tai harrastuksellista toimintaa. Special Hockeyssa pääsevät pelaamaan myös ne, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta osallistua jääkiekon harrastamiseen ikäkausijoukkueissa, Rauman Lukko ry:n toiminnanjohtaja Jari Neuvonen kertoo.

Viime viikon keskiviikkona toimintaan oli tutustumassa oppilaita Malmin, Nanun, Naulan ja Uotilan kouluista. Tällä viikolla Tuki-Areenalle saapuvat Karin koulun oppilaat.

- Koulut saapuivat Tuki-Areenalle, jaoimme heidät pukuhuoneisiin ja sen jälkeen siirryimme jäälle. Toisessa kaukalossa oli ohjattua toimintaa eli luistelua ja kiekonkäsittelyä, ja toisessa kaukalossa oli mahdollisuus luistella vapaasti oman mielensä mukaan.

Koulut ovat lähteneet innolla mukaan uuteen toimintaan. Palaute on ollut Neuvosen mukaan pelkästään positiivista.

- Olemme saaneet hyvää palautetta tästä toiminnasta koulujen suunnalta. Opettajat olivat erittäin tyytyväisiä ensimmäiseen tutustumispäivään. Lapsilla oli punaiset posket ja iloiset mielet, ja sehän tässä on se tarkoitus.Viime keskiviikon tutustumistapahtumassa oli mukana myös vierailijoita. Eetu-ketun lisäksi jäällä lasten kanssa pelailivat Lukon liigajoukkueen pelaajat Janne Niskala, Toni Koivisto ja Teemu Ramstedt. Heistä Ramstedt on lupautunut Special Hockeyn kummipelaajaksi kevätkauden ajaksi.

- Lapset pääsivät pelaamaan idoliensa kanssa, ja se oli varmasti yksi sellainen tärkeä hetki monelle. On hienoa, että liigapelaajat haluavat olla mukana tällaisessa yhteiskunnallisesti tärkeässä toiminnassa, Neuvonen painottaa.

Promotapahtumien jälkeen Lukko järjestää 1. maaliskuuta alkaen yhteensä viisi jääharjoituskertaa, jotka pidetään Tuki-Areenalla torstaisin kello 15-16. Näihin tutustumistapahtumiin voi tulla paikalle kaikkiin tai niin moneen kuin itse haluaa. Mukaan haetaan myös toimihenkilöitä.

- Pyrimme saamaan joukkueen kasaan, jotta toiminta jatkuisi myös syyskaudella. Haemme pelaajien lisäksi mukaan myös lasten vanhempia. He voivat osallistua esimerkiksi valmennus-, huolto- tai joukkueenjohtotehtäviin.

Koulujen lisäksi muilta seuroilta ja lajin ulkopuolelta on tullut kiitosta, ja osoitettu kiinnostusta uutta toimintaa kohtaan.

- Tämä on hyvä lisä meidän seuratoimintaamme. Tarkoituksena on laajentaa tätä myös sateenvarjoseurojemme suuntaan niin, että kyseisiltä paikkakunnilta voisi tulla erityislapsia harrastamaan jääkiekkoa Raumalle.

- Tärkeintähän tässä on, että saamme lapset liikkumaan ja että voimme tarjota heille siihen hyvän mahdollisuuden.


Erityislapset uudella hienolla tavalla osaksi Lukko-yhteisöä


Malmin ja Naulan koulujen rehtori Taina Suvikas kertoo, että kouluissa uusi toiminta otettiin ilolla vastaan.

- Saimme todella paljon positiivista palautetta. Meidän kannaltamme oli tärkeää, että tutustumistapahtuma oli hyvin suunniteltu. Oppilaat jaettiin heille sopivan kokoisiin ryhmiin ja jokaiselle oli tarjolla jotakin. Meillä on oppilaissa kuitenkin eritasoisia luistelijoita ja mahdollisuus kokeilla oman osaamisensa mukaan lisäsi turvallisuutta, Suvikas sanoo.Erityislasten saattaa olla toisinaan vaikea löytää harrastuksia, etenkin sellaisia, joissa toimitaan suuremmissa ryhmissä.

- Jos otetaan esimerkkinä vaikka autismiluokka, jossa oppilailla saattaa olla puutteita sosiaalisissa taidoissa eivätkä he näin ollen pärjää välttämättä niin sanotuissa tavallisissa ryhmissä, niin tämä Special Hockey mahdollistaa heille juuri oikealla tavalla joukkueharrastuksen.

- Kun on paljon ohjaajia ja ryhmät ovat pienempiä, niin se on juuri sitä mitä erityislapset tarvitsevat, jotta he uskaltautuvat mukaan eikä osallistuminen jää siitä kiinni.

Hän kertoo, että tilausta Special Hockeyn kaltaiselle toiminnalle on ollut.

- Meillä on paljon lapsia, jotka haluavat pelata jääkiekkoa. Nyt heidät otetaan huomioon ja tällä tavalla he pääsevät olemaan uudella hienolla tavalla osana Lukko-yhteisöä. Voin kertoa, että he osaavat arvostaa sitä suuresti.

Katso Yle Uutisten juttu ensimmäisestä tutustumiskerrasta kohdasta 1.54 eteenpäin tästä.

Ilmoittaudu mukaan pelaamaan tai toimihenkilöksi täällä.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat