Meidän Lukko: Leijona-kiekkokoulu on liikunnan ja yhdessä tekemisen iloa
22.1.2018 16:51 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Iiro ja Daniel Mäkelä viihtyvät Leijona-kiekkokoulussa


Rauman Tuki-Areenan jäällä viilettää toinen toistaan innokkaampia poikia ja tyttöjä. Käynnissä on Rauman Lukko ry:n Leijona-kiekkokoulu. Valmentajana toimiva Iiro Mäkelä ihastelee lasten vilpitöntä innokkuutta.


- Leijona-kiekkokoulussa on kyse 5-7 -vuotiaiden jääkiekon harrastamisesta, heidän tutustumisensa tähän lajiin alkaa tästä. Tämä on Suomen jääkiekkoliiton lanseeraama yhteinen malli, jota voidaan toteuttaa seuroissa ympäri Suomen, Mäkelä kertoo.

- Kiekkokoulu kestää kolme ikävuotta. Meillä kaikki harjoitteet on suunniteltu valmiiksi Jääkiekkoliiton puolesta. Jokainen harjoituskerta sisältää pelaamista, luisteluharjoitteita ja kiekonkäsittelyä sekä luisteluleikkejä, joista lapset erityisesti pitävät. Tämä on hyvä polku, josta on helppo siirtyä myöhemmin mukaan ikäkausijoukkueiden toimintaan.

Kiekkokoululaiset kokoontuvat kaksi kertaa viikossa, 5-6 -vuotiaat ja 7-vuotiaat omilla vuoroillaan. Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, lisäksi kaksi vanhinta ikäkautta pelaavat lauantaisin Kettu-liigan otteluita.

Vaikka kausi onkin käynnissä, voi mukaan edelleen ilmoittautua. Kaikissa ikäluokissa on tilaa, mutta etenkin vuonna 2011-syntyneitä esikouluikäisiä pelaajia kaivattaisiin lisää.

Mäkelä on mukana valmentajana, sillä hänen oma 6-vuotias poikansa on yksi Leijona-kiekkokoululaisista. Hän vinkkaakin, että apukädet ovat aina tarpeen eli myös ohjaajapuolelle kaivataan aina vahvistusta.


- Tämä on seuran puolelta hyvin organisoitua toimintaa. Uskoakseni tämä on ainakin paikallisella tasolla poikkeuksellinen kuvio, osittain ehkä siksi, että tähän on selkeästi satsattu.

- Kuten yleensäkin tässä kohtaa lapsien harrastuksia, täällä on valmentajina pääasiassa lasten isät. Me saamme tästä hyvät edut ja mikä tärkeintä, pääsemme harrastamaan yhdessä omien lastemme kanssa. Tiesin jo siinä vaiheessa, kun nämä ikäkaudet ilmoitettiin aloitettavaksi, että haluan olla mukana ja nähdä tätä toimintaa niin läheltä, kuin se vain on mahdollista.

Häneltä löytyy kokemusta myös omasta lapsuudesta.

- Olen itse käynyt läpi samankaltaisen kiekkokoulupolun ja pelannut pitkään Rauman Lukon junioreissa. Haluan jatkaa omalta osaltani tätä perinnettä oman poikani kanssa, niin kauan kuin hän itse kokee pelaamisen mielekkääksi.

Lasten viihtymisestä kertoo jotakin se, että harjoitusten päättyminen aiheuttaa ainoan pettymyksen.

- Meidän pojalta jos menet kysymään, niin näitä harjoituksia saisi olla viikon jokaisena päivänä. Tänne tullaan kasvot hymyssä, eikä ole kaukana, että pois lähtiessä väännettäisiin kyyneleitä sen takia, että harjoitusvuoro päättyy, Mäkelä naurahtaa.

Mukaan lähteminen on helppoa, sillä Rauman Lukko ry tarjoaa ensimmäiset kerrat kokeilijoille aina maksutta. Yleensä lapsi ja vanhemmat osaavat muutaman kokeilukerran jälkeen sanoa, tuntuiko harrastus mukavalta ja kannattaako sitä jatkaa.

- Ensimmäisillä tutustumiskerroilla ei tarvitse olla kaikkia varusteita. Ristikollinen kypärä, luistimet, hanskat, maila, polvisuojat ja kaulasuoja tulee kuitenkin olla jo ensimmäisellä kerralla, mutta sen jälkeen varusteita kannattaa hankkia sen mukaan, miten innostuminen kasvaa, Mäkelä vinkkaa.


Rauman Lukko ry tarjoaa varusvaraston kautta Leijona-kiekkokoululle maalivahtien varusteet. Näillä varusteilla jokainen halukas pääsee vuorollaan kokeilemaan myös torjuntatyöskentelyä.

Harrastaminen Leijona-kiekkokoulussa on edullista, sillä nuorimmille pelaajille koko kausi maksaa vain 140 euroa, ja kiekkokoulun ja Kettu-liigan yhteispaketti vain 220 euroa. Kausi maksu sisältää myös seisomakausikortin Liiga-Lukon kotiotteluihin.

Mikäli mielii mukaan kesken kauden, on esimerkiksi helmikuussa ilmoittautuneille nuorimmille pelaajille loppukauden hinta vain 50 euroa, ja kiekkokouluun ja Kettu-liigaan osallistuminen vain 75 euroa.

Leijona-kiekkokouluun mahtuu vielä mukaan. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä, tai kysy lisätietoja ottamalla yhteyttä Rauman Lukko ry:n toimistolle Janne Mäkitaloon, puhelimitse 044 797 8777 tai sähköpostitse janne.makitalo(at)raumanlukko.fi.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat