B-nuorten pistetili karttui, mutta voitot jäivät ottamatta
Julkaistu: 14.01.2018 00.00

B-nuorten SM-sarjan kevätkauden kahdella voitolla aloittanut Lukko tavoitteli putkelleen jatkoa viime lauantaina, kun Raumalle vieraaksi saapui Tappara Tampereelta. Lukko joutui kuitenkin taipumaan, sillä kirvesrinnat olivat niukasti parempia voittomaalikisan turvin 3-4 (1-0, 0-1, 2-2, 0-0, 0-1).

Kotijoukkueen maaleista vastasivat Venni Vaarola, Mikael Rauvola, sekä 3-3 -tasoitusmaalin ajassa 58.43 iskenyt Markus Saarinen. Osuma syntyi isäntien pelatessa miesylivoimalla ilman maalivahtia. Lukko-veskari Romi Huunoselle kertyi koko ottelussa 36 torjuntaa.

Sunnuntaina 14. tammikuuta oli vuorossa reissu Hämeenlinnaan, jossa oli vastassa kotijoukkue HPK. Lukko oli matkassa hieman kapeahkolla miehistöllä, sillä mukaan saatiin vain kolme kentällistä. Riveistä puuttui muun muassa kapteeni Rauvola. Puolustuspää sai apua C1-nuorilta, kun joukkueensa luottopakki Aapo Siivonen oli nostettu viikonlopun peleihin B:n ryhmään.

Myös tällä kertaa ratkaisu saatiin vasta varsinaisen peliajan jälkeen, sillä lukemat olivat jälleen 60 minuutin päätteeksi 3-3. Nyt ei menty pisimmän kaavan mukaan, vaan HPK iski ratkaisun jatkoajalla. Lopputulos 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0).

Risto Saarinen rikkoi vieraitten kuparisen jo 19 sekunnin pelin jälkeen ja sama mies oli asialla erän lopulla vieden Lukon 0-2 -johtoon vain neljä sekuntia ennen summeria.

Toisen erän ainokaisesta vastasi HPK, mutta heti kolmannen alkajaisiksi Onni Korkka siirsi Lukon jälleen kahden maalin päähän. Kerho pystyi vielä kavennukseen ja nousi viime hetkillä tasoihin Lukon sortuessa jäähyilyyn. Isäntien nousun huipensi Jimi Rönkkönen ajassa 63.44 ohittamalla Lukko-vahti Huunosen, jolle kertyi sunnuntaina 32 torjuntaa.

Seuraavat kamppailut käydään jälleen kotikentällä, kun Lukko kohtaa 20.-21. tammikuuta Äijänsuon harjoitushallissa sarjan ääripäät. Lauantaina vastaan asettuu peränpitäjä Lahden Pelicans, ja sunnuntaina kärkijoukkue Oulun Kärpät.

Taulukossa Kärppien etumatka on murskaava. Joukkueella on koossa nyt 97 pistetettä ja seuraava neljän joukkueen tasainen rypäs tulee lähes 30 pinnaa oululaisia perässä. Lukon sijoitus sarjassa on nyt 4:s.