B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Rockets , Loimaa - Lukko   4 - 8

Loimaa

Lukko B Team kokosi rivinsä toiseen erään

Lukko B Team matkasi sunnuntaina Loimaalle Rocketsien vieraaksi, joka on perinteisesti ollut paha paikka Lukolle. Helpolla ei tänäänkään pisteitä ollut tarjolla. Oman mausteensa otteluun toi kenttämestarin erikoinen, sillä ottelun alku viivästyi 45 minuuttia jään korjauksen takia.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta melko sekavaa kiekkoa. Syöttöketjuja ei juurikaan päässyt syntymään ja hyökkäyksiin lähdöt katkaistiin jo keskialueella. Lukon peli ei näyttänyt lainkaan eilisen kaltaiselta joukkuepelaamisen kiekkopeliltä. Pelaajat tekivät runsaasti vääriä valintoja ja kiekko menetettiin helposti vastustajalle. Lopulta oman pään heikko pelaaminen tuotti kotijoukkueelle maalin ajassa 5.55. Lukko ei päässyt maalin jälkeen edelleenkään peliin mukaan vaan virheet jatkuivat laajalla rintamalla. Toinen takaisku omiin syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 8.04. Vastustaja pääsi hyvälle vetopaikalle ja sijoitti kiekon tarkasti maaliin kenenkään estelemättä.

Tämän jälkeen Lukkokin pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja Dans Pikmanisin kavennusmaali ajassa 10.47 antoi toivoa jälleen sinikeltaisille. Rockets ei kuitenkaan maalista hätkähtänyt vaan pelasi selvästi parempaa kiekkoa verratuna Lukkoon. Lukon pelaajat olivat monesti kaikki viisi samalla puoliskolla kiekon perässä ja sitten tulikin kiire, kun kaveri pelasi kiekon painottomalle puolelle. Yksi näistä virhearvioinneista kostautui, kun omalla puolustusalueella oli hetkellisesti jopa kaksi vastustajaa maalinteko paikalla ilman vartiointia. Rockets onnistui tekemään 3-1 johtomaalin ajassa 18.42 ja tämä jäi myös erätulokseksi.

Erätauolla syötiin varmaan muutakin kuin banaaneja, sillä toiseen erään tuli aivan erilainen vierasjoukkue. Nyt oltiin luistelussa ja kamppailupelaamisessa omalla tasolla ja voitettiin irtokiekkoja. Myös hyökkääjät tulivat alas hakemaan kiekkoja ja helppoja avauksia. Hyvä yritys palkittiin jo heti ajassa 21.03 , kun Justus Raula onnistui kaventamaan pelin 3-2:een. Lukko piti edelleen hyvää vauhtia yllä ja karvasi aktiivisesti kiekkoa estäen kotijoukkueen helpot hyökkäyksiin lähdöt. Yksi illan komeimmista maaleista syntyi, kun Eemil Puhakka syötti varmasta vetopaikasta vielä b-pisteen kaarelle, josta Joonas Nordlund tälläsi one-timerilla kiekon tyhjään maaliin melko pienestä kulmasta. Peli oli tasan 3-3 ajassa 24.35.

Ja kun oltiin vauhtiin päästy niin peli näytti rennolta sekä vapautuneelta verrattuna ensimmäiseen erään. Pari minuutia edellisestä maalista oli Kasper Hirvasoajan vuoro laittaa kiekko kotijoukkueen verkkoon. Tässä vaiheessa Rocketsin valmennusta päätti käyttää aikalisän. Hyvin meni, sillä keskiympyrä aloituksen jälkeen myös Robert Cheffi onnistui Lukosta jälleen maalinteossa. Lukko johti yhtäkkiä ottelua 3-5 lukemin, vaikka peli ei ollut vielä puolessa välissäkään. Tämän jälkeen peli tasoittui ja erän puolivälin jälkeen oli kotijoukkuueen vuoro juhlia. Lukko ei kuitenkaan mennyt kipsiin vaan jatkoi omaa hyvää peliään maalin jälkeen. Ajassa 38.52 nähtiin illan toinen komea suoritus, kun Eetu Puputti tuli kentän läpi hyvällä jalalla, pieni käyttösyöttö kaverille ja putkista kiekko maalin perukoille. Erä Lukolle 1-5 lukemin ja erätauolle siis 4-6 lukemista.

Kolmas erä alkoi Lukolta hienosti, kun Iiro Kyllästinen onnistui maalinteossa. Tärkeä maali koko ottelun kulun kannalta. Maalin jälkeen alkoivat tunteet kaukalossa hieman lämmetä ja kotijoukkue ottikin jäähyn ajassa 46.09. Pelikello pysähtyi aikaan 47.26, kun Dans Pikmanis onnistui ylivoimalla tekemään illan toisen osumansa. Kotijoukkue otti pian maalin jälkeen 5 +20 minuutia, mutta Lukon omat jäähyt sotkivat kuviot niin, että lisämaaleja ei enää nähty. Tärkeä ottelu voitettiin vaikean alun jälkeen selvin 4-8 lukemin.

Rocketsin veskari torjui yhteensä 22 kertaa ja Lukon veskarit 29 kertaa. Tehopisteet jakautuivat mukavasti laajalle rintamalle: Dans Pikmanis, Joonas Nordlund saalistivat 3 pistettä ja usealle pelaajalle tuli 1-2 tehomerkintää. Pientä jobin postia bussiin tuli, kun Lukon päävastustaja onnistui kotonaan Seinäjoella voittamaan sarjakakkosen KOOVEE:n. Taistelu mestiksen sarjapaikoista tulee olemaan loppuun asti jännittävää. Lukon pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, kun lauantaina matkataan Poriin Ässien vieraaksi ja sunnuntaina Rockets saapuu Raumalle.

Tilastot
Rockets , Loimaa

4 - 8

3 - 11 - 50 - 2
10'MaaliPikmanis Dans
10'MaalisyöttöKarhu Teemu
10'2. maalisyöttöHirvasoja Kasperi
21'MaaliRaula Justus
21'MaalisyöttöNordlund Joonas
22'Jäähy: 2 minPikmanis Dans
24'MaaliNordlund Joonas
24'MaalisyöttöPuhakka Eemil
26'MaaliHirvasoja Kasperi
26'MaalisyöttöPikmanis Dans
26'2. maalisyöttöKarhu Teemu
26'MaaliCheffi Robert
26'MaalisyöttöKaupinsalo Kasper
26'2. maalisyöttöKatavisto Otto
38'MaaliPuputti Eetu
38'MaalisyöttöNordlund Joonas
38'2. maalisyöttöValtanen Viljami
47'MaaliPikmanis Dans
47'MaalisyöttöKiikola Arttu
47'2. maalisyöttöKaupinsalo Kasper
49'Jäähy: 2 minNordlund Joonas
51'Jäähy: 2 minRaula Justus
59'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
59'Jäähy: 2 minCheffi Robert