B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Lukko - Pirkkalan Pingviinit Tre  4 - 1

Harkkahalli Äijänsuo, Rauma

Lukko B Team palasi voittojen tielle

Viime viikonlopun tappioiden jälkeen B Team sai lauantaina vastaansa Pirkkalan Pingviinit. Tamperelaisista ei ollut juuri mitään ennakkotietoa joukkueena, kun aiemmilta vuosilta ei pelejä takana ollut. Ottelu lähti hyvin käyntiin molemmilta joukkueilta ja liikettä riitti hyökkäyksiin lähdöissä. Päästä päähän mentiin ja molemmat veskarit joutuivat torjuntatöihin tasapuolisesti.

Lukko onnistui siirtymään 1-0 johtoon ajassa 9.27, kun Robert Cheffin tarkka veto yläkulmaan yllätti Pingviinien maalivahdin. Ja vain reilun minuutin päästä Lukko pelasi kuin ylivoimaa pyörittäen kiekkoa näyttävästi vastustajan kenttäpuoliskolla. Hienojen poikittaissyöttöjen jälkeen Teemu Karhu siirsi onetimerilla kotijoukkueen jo 2-0 johtoasemaan. Tämä jäi myös erätulokseksi, vaikka erän aikana päästiin kolme kertaa ylivoimallekin.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja todellisia maaliapaikkoja tuli harvakseltaan. Kotijoukkue onnistui maaliteossa ajassa 30.53, kun Perttu Leijan yllättävä kääntölaukaus liukui maaliin ohi Pingviinien veskarin. Kohti maalia suuntautuva kiekko löysi jälleen kerran perille. Myös Pingviinit pääsivät muutaman kerran hyville maalipaikoille, mutta Lukon maalilla Eero Ellmen nollasi yritykset. Erätauolle Lukon 3-0 johdossa.

Kolmannessa erässä Lukko ei ryhtynyt peruuttelemaan, vaan jatkoi hyvää pelaamistaan. Erän puolivälin jälkeen Lukon maalinedushässäkän päätteeksi vastustaja pääsi ylivoimalle. Pingviinit onnistui kaventamaan ottelun 3-1:een, kun pelikello näytti aikaa 54.49. Pian tämän jälkeen tamperelaisten valmennus käytti aikalisän ja otti veskarin pois maalinsa suulta. Pingviinit saivatkin pyöritystä ylivoimalla aikaiseksi, mutta lopulta kiekko lipui Arttu Kiikolalle, joka vapautti Eemil Puhakan tekemään tyhjiin loppulukemat 4-1 kotijoukkueelle. Lukolta hyvä kokonaisvaltainen peli, jolla irtosi tärkeä voitto.

Lukon tehokkaimmat olivat Perttu Leija (1+2) ja Eemil Puhakka (1+1). Vastustajan veskari torjui yhteensä 29 kertaa ja Lukon maalivahti 35 kertaa. Ensi viikonloppuna Lukko kohtaa lauantaina Rocketsin Loimaalla ja sunnuntaina kivenkovan Ässien joukkueen. Sunnuntain peli harkkahallissa alkaa klo 14.00. Tervetuloa!

Tilastot

4 - 1

Pirkkalan Pingviinit Tre
2 - 01 - 01 - 1
8'MaaliCheffi Robert
8'MaalisyöttöPuhakka Eemil
8'2. maalisyöttöAla-Siuru Topias
9'MaaliKarhu Teemu
9'MaalisyöttöKatavisto Otto
22'Jäähy: 2 minRaula Justus
53'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
58'MaaliPuhakka Eemil