B1, BSM-alkusarja

Lukko - TPS  5 - 4

Eurajoen jäähalli

Lukko B kotivoittoon Eurajoella

Lukon B-nuoret kohtasivat perjantaina 27.10. Rauman naapurikunnassa Eurajoella SM-alkusarjaottelussa Turun Palloseuran. Vahva alku siivitti kotijoukkueen hyvään lentoon, mutta TPS laittoi pelin lopussa vielä jännäksi. Kamppailu päättyi lukemiin 5-4 (3-0, 1-1, 1-3).

Eurajoen oma poika Mikael Rauvola avasi maalihanat jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Ennen avauserän puoliväliä Lukko ennätti 3-0 -johtoon Mikko Kuusniemen ja Valtteri Piirosen onnistuttua myös maalinteossa. Kaikki erän osumat iskettiin lähietäisyydeltä turkulaisvahti Tomas Keinäsen nenän edestä.

Toisessa erässä TPS kavensi, mutta Niklas Ylitalo vei erän lopulla isännät uudelleen kolmen maalin karkumatkalle. Päätöserään vieraat tulivat päättäväisinä ja pian peli olikin tilanteessa 4-3. Ylitalo niittasi kaukolaukauksella illan toiseen osumasa reilut kaksi minuuttia ennen loppua vieden Lukon kahden maalin päähän. Parikymmentä sekuntia ennen päätössummeria TPS pystyi vielä värkkäämään kavennuksen, mutta kolme pistettä jäi raumalaisjoukkueen haltuun siis niukalla 5-4 -voitolla.

Lukon maalia vartioinut Alex Mäkelä merkkautti 36 torjuntaa ja sama lukema tilastoitiin myös TPS-maalivahti Keinäselle. Eurajoen halliin oli saapunut perjantai-iltana noin 150 jääkiekon ystävää ja yleisöllä tarjottiin vauhdikasta ja hyvätasoista juniorikiekkoa.

Lukko nousi nyt sarjataulukossa tasapisteisiin kolmantena olevan TPS:n kanssa. Edellä ovat vain kärkijoukkueet Oulun Kärpät ja Helsingin Jokerit.

Lukko B pelaa seuraavat ottelunsa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina 4.11. Jokerit saapuu Raumalle ja sunnuntaina 5.11. Lukko reissaa Kiekko-Vantaan vieraaksi.