B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Lukko - S-Kiekko  6 - 4

Kivikylä Areena

Lukko B Team voitti tunteikkaan avausottelun

Lukko B Team aloitti Mestis-karsinnat lauantaina 2.9. kotiottelulla Seinäjoen S-Kiekkoa vastaan. Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki Lukon pelaajan Teemu Karhun isän muistoksi. Kotijoukkue pelasi ottelun mustilla surunauhoilla.

Ottelun ensi minuutit olivat tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. Hyville maalipaikoille oli vaikea päästä, kun molemmat puolustivat omaa maalinedustaansa tehokkaasti. Ajassa 13.36 kotijoukkue sai ansaitun johtomaalin Robert Cheffin maalatessa Dans Pikmanisin syötöstä. Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin kostautui välittömästi, kun vain 20 sekunnin päästä kiekko oli Lukon verkossa ja peli tasan 1-1. Molemmat joukkueet pääsivät ensimmäisessä erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisäosumia ei syntynyt, joten erätauolle 1-1 lukemista.

Toisen erän alkupuolella Lukko sai rangaistuslaukauksen, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen maalivahti veti pidemmän korren. Kesken Lukon painostuksen S-Kiekon pelaajat pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja onnistuivat siirtämään vierasjoukkueen 1-2 johtoasemaan pelikellon näyttäessä aikaa 23.40. Hieman ennen erän puoliväliä Lukko otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja joutui 3-5 alivoima tilanteeseen. Lukko kuitenkin selvitti tärkeän alivoiman hienosti maalivahti Eero Ellmenin johdolla. Hetken kuluttua oli Lukon vuoro päästä ylivoimalle. Viljami Valtasen tasoitus 2-2 :een syntyi ajassa 34.55 ja se jäi myös erätaukotulokseksi.

Kolmas erä oli hyvää kamppailukiekkoa kulmissa ja maalinedustoilla. Pikku nahinoiltakaan ei vältytty, mutta vierasjoukkueen kolmannen erän viisi kaksiminuuttista antoivat Lukolle mahdollisuuden lisämaalien tekoon. Lukko onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä, kun Patrik Nevanpää siirsi kotijoukkueen 3-2 johtoon. Ja vain 30 sekuntia edellisestä niin Otto Katavisto ohjasi hienosti maalin edestä kiekon maalin kattoon ohi hölmistyneen S-Kiekon maalivahdin.Ottelua oli pelattu 44.35 ja samalla S-Kiekon valmennus päätti käyttää aikalisän.

Vierasjoukkueen seuraavakin jäähy kostautui, sillä ajassa 47.24 Arttu Sihvo teki one-timerilla ottelun komeimman maalin takatolpalta. Tarkan nappisyötön suoraan lapaan koko kentän poikki toimitti Eemil Puhakka. Kolmen maalin johtoasemassa tulee helposti hyvän olon tunne ja tekemisestä loppuu se terävin yritys. S-Kiekko käytti tämän hyväkseen ja kavensi ottelun 3-5 :een ajassa 55.32 ja muutaman minuutin päästä oltiin jo 4-5 tilanteessa. Onneksi vierasjoukkue otti viimeisellä minuutilla jäähyn ja todellinen loppukiri jäi tulematta. Tosin aivan ottelun loppuhetkillä vastustaja pääsi puolittain läpiajoon, mutta lukon maalilla Eero Ellmen teki gamesaverin ja syöttipä vielä Vilius Bucysen läpiajoon, josta Lukko teki 6-4 voittolukemat.

Ottelu oli kokonaisuutena hyvää kiekkoa ja molemmat joukkueet yrittivät loppuun asti ottaa voiton avausottelusta. Lukon maalilla Eero Ellmenille kertyi yhteensä 25 torjuntaa, kun vastustajan veskari venyi kiekon eteen 37 kertaa. Tehokkaimmat pelurit olivat Vilius Bucys 1+2, Patrik Nevanpää 1+1 sekä Kasperi Hirvasoja 0+2.

Lukon seuraavat ottelut ovat ensi viikonloppuna. Lauantaina 9.9. matkataan Poriin Ässien vieraaksi ja sunnuntaina 10.9. Kivikylä Areenalle saapuu Kisa-Eagles Kangasalalta. Ottelu Äijänsuolla alkaa klo 15.15. Tervetuloa!

Tilastot

6 - 4

S-Kiekko
1 - 11 - 14 - 2
13'MaaliCheffi Robert
13'MaalisyöttöPikmanis Dans
14'Jäähy: 2 minKaupinsalo Kasper
27'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
27'Jäähy: 10 minTörmänen Heikki
28'Jäähy: 2 minPuputti Eetu
34'MaaliValtanen Viljami
34'MaalisyöttöNevanpää Patrik
36'Jäähy: 2 minCheffi Robert
44'MaaliValtanen Viljami
44'MaalisyöttöHirvasoja Kasperi
44'MaaliKatavisto Otto
44'2. maalisyöttöKarhu Teemu
44'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
47'MaaliSihvo Arttu
47'MaalisyöttöPuhakka Eemil
47'2. maalisyöttöNordlund Joonas
59'MaalisyöttöEllmen Eero