B Team, B-Mestis-karsinta, lohko 3

Ässät - Lukko   6 - 3

Astora Areena, Pori

Lukko B Team taipui lopulta Ässille

Lukko B Team matkasi lauantaina aamupäivällä Poriin pelaamaan sarjakärki Ässiä vastaan. Edellisessä kohtaamisessa Raumalla Lukko onnistui voittamaan yhden erän Ässiltä, joka ei ole hävinnyt yhtään ottelua karsintasarjassa.

Ässät aloitti ottelun hyvällä liikkeellä ja kiekollinen pelaaminen oli parempaa kuin Lukolla. Lukko joutui heti erän alkupuolella alivoimalla, mutta Ässät ei maalia pystynyt hyvistä paikoista huolimatta värkkäämään. Pelin painopiste oli lähes koko erän Lukon puoliskolla, jossa kuitenkin maalivahti Eero Ellmenin johdolla saatiin pidettyä peli 0-0 :ssa. Lukkokin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta hyvät maalipaikat jäivät puuttumaan. Erän torjunnat kertovat missä päässä peliä pelattiin. Lukko 17 ja Ässien veskarille ainoastaan 3 torjuntaa.

Toinen erä alkoi Lukon kannalta ikävästi, kun 32 sekunnin pelin jälkeen kiekko meni oman pelaajan kautta maaliin. Peli eteni edelleen Ässien komennossa ja Lukon parhaat maalipaikat tulivat kiekonriistoista hyökkäyssalueella. Yhden niistä Lukko hyödynsi , kun Ässien pelaajat pelasivat lepsusti omassa päässä ja kiekko ajautui Eemil Puhakalle, joka lämäsi kiekon varmasti verkkoon siirretyn rangaistuksen aikana. Kotijoukkue onnistui siirtymään jälleen 2-1 johtoon ajassa 32.00 ja se jäi myös erän viimeiseksi maaliksi. Torjunnat Lukko 14 ja Ässät 8.

Kolmas erä alkoi Lukon alivoimalla ja sitä ehdittiin pelata ainoastaan 24 sekuntia, kun Ässät siityi jo 3-1 johtoon. Lukko pelasi / karvasi maalinjälkeisen vaihdon hyvin ja kavensi ottelun 3-2 :een vain 11 sekuntia Ässien edellisestä osumasta. Joonas Nordlund sijoitti kiekon tarkasti ohi Ässä veskarin. Vaikka Ässät pelillisesti ottelua hallitsikin niin Lukko onnistui tasoittamaan pelin ajassa 47.39, kun Kasperi Hirvasoja rannasi kiekon Ässien maaliin. Tässä vaiheessa oli jopa mahdollisuus pieneen yllätykseen ja Ässien vaihtoaitiossa ei oltu selvästikkään tyytyväisiä kotijoukkuueen otteisiin. Lukko ei kuitenkaan onnistunut jäädyttämään peliä vaan Ässät painoi peliä Lukon päätyyn. Ajassa 49.12 kotijoukkue siirtyi jälleen 4-3 johtoon ja teki vielä erän lopulla kaksi maalia lisääkin vieden koko ottelun lopulta selvin 6-3 lukemin.

Lukon maalilla Eero Ellmenille kertyi 46 torjuntaa ja Ässien veskarille 20 koppia. Sunnuntaina Lukko kohtaa Loimaan Rocketsin Tuki Areenalla klo 17.00. Tervetuloa !

Tilastot
Ässät

6 - 3

0 - 02 - 14 - 2
2'Jäähy: 2 minKiikola Arttu
3'Jäähy: 2 minNordlund Joonas
26'MaaliPuhakka Eemil
36'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
39'Jäähy: 2 minSihvo Arttu
40'MaaliNordlund Joonas
47'MaaliHirvasoja Kasperi
47'MaalisyöttöValtanen Viljami