B Team, B-nuorten Suomi-sarja, lohko 3

HPK - Lukko   8 - 3

Hämeenlinna, Hakio 2 CCM kaukalo

Lukko B -Teamille tappio Hämeenlinnassa

B-Team matkasi lauantaina iltapeliin HPK.n vieraaksi. Ottelun alku oli siirtynyt viime tipassa puolituntia edemmäksi, joten joukkue oli hallilla hyvissä ajoin. Jälleen oltiin bussissa vajaalla miehistöllä, kun vain 13 + 2 pelaajaa oli mukana matkassa.

Kotijoukkueella oli käytössään kolme täyttä ketjua ja se näkyi kaukalossa. Vauhtia pidettiin yllä ja kamppailutilanteet / fyysinen peli oli kotijoukkueen tavaramerkki. Avausmaalia saatiin odottaa noin 3 minuuttia, kun HPK.n pelaaja pääsi pyörityksen päätteeksi sijoittamaan kiekon aivan maalin alakulmaan parhaalta vetopaikalta. Heti perään Lukko pääsi ylivoimalle, mutta kävikin niin että vastustaja pääsi alivoimalla läpiajoon Lukon pelaajan rikkoessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Lukon maalilla pelannut Eero Ellmen torjui yrityksen kuitenkin mallikelpoisesti. Ajassa 7.18 kotijoukkue kuitenkin onnistui maalinteossa, kun jälleen pelaaja pääsi kenenkään estelemättä nousemaan maalille ja sijoitti kiekon varmasti verkon perukoille. Lukko kuitenkin sinnitteli uhrautuvasti pelissä mukana, vaikka joutui jopa kahden miehen alivoimalle lähes puoleksitoista minuutiksi. Sen jälkeen olikin vierailijoiden vuoro onnistua, kun Lukon kapteeni Otto Katavisto rusikoi maalinedustalla pyörineen kiekon HPH.n verkkoon. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin jonkin sortin joukkotappelu, jonka päätteeksi Lukolle tuomittiin 3 x 2 minuuttia ja 2 x 10 minuutin rangaistukset. Tämä tiesi 12 minuutin kuormitusta jo ennestään vajaalla pelanneelle Lukon joukkueelle. Enempää maaleja ei enää erässä nähty, joten 1.erä päättyi näihin 2-1 lukemiin. Torjunnat HPK 6 ja Lukko 12.

Lukko pääsi toisen erän alussa kaksi kertaa pelaamaan ylivoimaa, mutta ilman tulosta. Erän alkupuolella kaksi pelaajaa istui vielä jäähyboxissa 10 minuuttia ja lopulta kuormitus kävi liian suureksi Lukon pelaajille. Ajassa 31.02 HPK siirtyi 3-1 johtoon pyörityksen päätteeksi. Pitkä vaihtoväli toisessa erässä ei ainakaan helpottanut vajaalla rosterilla pelannutta Lukkoa ja tämäkin maali tuli osittain sen seurauksena. Lukko ei kuitenkaan laittanut päätä pensaaseen ,vaan onnistui kaventamaan ottelun ajassa 33.10, kun Topias Ala-Siuru pääsi laidalta nousemaan ja rannasi kiekon tarkasti HPK.n verkkoon. Kauaa ei kuitenkaan juhlittu, kun kotijoukkue latoi kaksi maalia erän loppuun siirtyen erätauolle 5-2 johtoasemassa. Torjunnat HPK 6 ja Lukko 8.

Kolmas erä alkoi Lukon alivoimalla. Sitä ehdittin pelata 54 sekuntia, kun kiekko oli Lukon maalissa. Erän puolivälissä Lukko onnistui kaventamaan, kun Robert Cheffi onnistui maalinteossa. Muutaman minuutin päästä kotijoukkue siirtyi 7-3 johtoon ja kun seuraavalla minuutilla Lukon pelatessa ylivoimaa kotijoukkueen tehopelaaja Elmo Toivonen ( 4+1) teki alivoima maalin niin peli oli pelattu. Loppu erä oli pelailua ja niinpä ottelu päättyi HPK:n 8-3 voittoon.

B-ikäisten pelit ovat jo sen verran kovavauhtisia ja fyysisiä, että mahdollisuudet taistella pisteistä tosissaan menevät jo ennenkuin kiekko putoaa jäähän mikäli käytössä ei ole kolmea täyttä ketjua. Hyvin Lukko eilen kuitenkin taisteli, mutta lopulta maitohapot jaloissa ja joukkueen eteen pelaaminen käänsivät pelin kotijoukkueelle.

Torjunnat HPK yhteensä 25 koppia ja Lukko 29 torjuntaa. Lukon tehomiehenä oli tänään Topias Ala-Siuru 1+2 tehoilla. Kauden viimeinen ottelu on sunnuntaina 18.3 Tuki Areenalla klo 15.15. Vieraaksi saapuu Riihimäen Nikkarit, jota ei aiemmin ole kohdattu. Tervetuloa !

Tilastot
HPK

8 - 3

2 - 13 - 13 - 1
4'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
10'Jäähy: 2 minPuhakka Eemil
11'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
16'MaaliKatavisto Otto
16'MaalisyöttöAla-Siuru Topias
16'2. maalisyöttöEllmen Eero
19'Jäähy: 2 minAla-Siuru Topias
19'Jäähy: 2 minPikmanis Dans
19'Jäähy: 2 minCheffi Robert
19'Jäähy: 10 minAla-Siuru Topias
19'Jäähy: 10 minCheffi Robert
33'MaaliAla-Siuru Topias
39'Jäähy: 2 minSihvo Arttu
50'MaaliCheffi Robert
50'MaalisyöttöKantola Teemu
50'2. maalisyöttöAla-Siuru Topias