B Team, B-nuorten Suomi-sarja, lohko 3

LaJy - Lukko   4 - 3

Laitila

Lukko B Teamille tappio hyvällä pelillä

B Team matkasi lauantai iltana 30 km etelään pelaamaan Laitilan Jyskettä vastaan. Edellinen ottelu oli päättynyt pari viikkoa sitten Lajyn selvään 1-6 voittoon Raumalla. Nyt matkaan lähdettiin vajaalla kolmella kentällä, kun kolme pelaajaa oli A Teamin mukana pohjoisen kierroksella.

Kotijoukkue aloitti vahvasti ottelun ja pystyi painamaan peliä lukon päätyyn. Lukko ei oikein saanut ensi minuuttien aikana lainkaan omaa avauspeliään käyntiin. LaJyn hyvä yritys palkittiin ajassa 5.08, kun maalinedus hässäkän päätteeksi kiekko kimposi maaliraudoista suoraan vapaana olevalle LaJyn pelaajalle, jolla oli helppo työ pistää kiekko verkon perukoille. Seuraavalla minuutilla Lukko otti kaksiminuuttisen ja kotijoukkue onnistui niinikään maalinteossa. kiekkoa ei saatu purettua aivan maalin edestä ja niinpä Lajy johti peliä ajassa 7.45 2-0 lukemin. Tämän jälkeen Lukkokin pääsi paremmin peliin mukaan, mutta laukaukset ja maalinteon viimeistely olivat heikolla tasolla. Kylmää kyytiä tuli lisää, kun Lukko oli jälleen alivoimalla. Kotijoukkue siirtyi jo 3-0 johtoon ylivoimalla, kun pelikello näytti aikaa 16.36. Vierailijat eivät kuitenkaan pistäneet päätä pensaaseen vaan jatkoivat katsomoon ihan hyvän näköistä omaa peliään ja loivat tilanteita LaJyn päätyyn. Lopulta hyvä yritys palkittiin , kun Dans Pikmanis kavensi ottelun 3-1 lukemiin ajassa 17.57. Ja eikä aikaakaan, kun Lukko lähti näyttävästi oman maalin takaa hyökkäykseen. Kiekko liikkui lavasta lapaan ja Kasperi Hirvasojan laukaus kimposi maalivahdista suoraan Arttu Sihvon lapaan, joka varmasti sijoitti kiekon verkon perukoille. Lukko maalin päähän ajassa 18.19 ja näin ollen ensimmäinen erä päättyi 3-2 lukemiin. Torjunnat LaJyn veskari 10 ja Lukko Eero Ellmen 12 koppia.

Toinen erä oli tasaista vääntöä molemmin puolin. Lukko pääsi heti erän alussa ylivoimalle, mutta kiekkoa ei saatu verkkoon, vaikka lähellä se kävikin. Erän puolivälin jälkeen LaJy onnistui jälleen maalinteossa ja siirtyi 4-2 johtoon kesken Lukon hyvän jakson. Lukko painoi hyvin peliä kotijoukkueen päätyyn ja hankittua kaksi rangaistustakin LaJylle erän loppupuolella. Ylivoima kyllä pyöri ajoittain hienosti, mutta se viimeistely maalin tekopaikoissa ei ollut riittävällä tasolla, jotta ottelu olisi kaventunut. Toki oli kyllä rouva fortunakin kotijoukkueen puolella muutamassa Lukon maalipaikassa. Erä LaJylle 1-0 lukemin ja ottelu 4-2 lukemista kolmanteen erään. Torjunnat LaJy 8 ja Lukko 13.

Kolmas erä alkoi Lukon ylivoimalla, mutta pyöritystä ei oikein saatu aikaiseksi. Lukon peli oli kuitenkin ihan kelpo katseltavaa, vaikka kuormitusta pelaajille tulikin vajaalla kolmella kentällä pelatessa. Kotijoukkueen jäähy 46.11 ajassa lopulta kostautui, kun Laitilan oma kasvatti Rasmus Toivonen lämäsi tarkasti kiekon siniviivalta tolpan kautta verkkoon. Lukko pääsi heti perään uudestaan ylivoimalle, mutta nyt oli jälleen rouva fortuna mukana, kun kiekko pyöri maaliviivalla Lukon kannalta väärällä puolella. Lukko yritti hyvin loppuun asti ja käytti aikalisänkin, mutta aivan huippupaikoille ei viimeisten minuuttien aikana päästy ja näin kotijoukkue korjasi kaksi pistettä 4-3 lukemin. Runsaslukuiselle yleisölle tarjottiin hieno ja loppuun asti jännittävä kiekkonäytelmä.

LaJyn veskarille kirjattiin yhteensä 26 torjuntaa ja Lukon veskarille 34 koppia. Lukon tehoikkain oli Rasmus Toivonen 1+1 tehopistein. Lukko jatkaa sarjan jumbopaikalla, mutta tämä ottelu antoi kyllä itseluottamusta pelaajille tuleviin koitoksiin. Lukon seuraava ottelu on 24.2, jolloin vieraaksi Raumalle saapuu sarjakärki TuTo. Ottelu harjoitushallissa alkaa klo 17.15, tervetuloa!

Tilastot
LaJy

4 - 3

3 - 21 - 00 - 1
6'Jäähy: 2 minCheffi Robert
16'Jäähy: 2 minToivonen Rasmus
17'MaaliPikmanis Dans
17'MaalisyöttöToivonen Rasmus
17'2. maalisyöttöPuhakka Eemil
18'MaaliSihvo Arttu
18'MaalisyöttöHirvasoja Kasperi
18'2. maalisyöttöViljanen Elmeri
47'MaaliToivonen Rasmus
47'MaalisyöttöKarhu Teemu
47'2. maalisyöttöKiikola Arttu