Pingviinit - Lukko   8 - 2

Pirkkala

Pingviinit ratkaisi ottelun ensimmäisessä erässä

Lukko B Teamin matka lauantaina Pirkkalaan oli jatkon kannalta erittäin tärkeä. Voitolla oltaisiin vielä kiinni taistelemassa pääsystä lopputurnaukseen.

Toisin kävi, sillä kotijoukkue aloitti todella hyvin. Luistelu ja kaksinkamppailupelaaminen olivat aivan eri luokkaa kuin Lukolla. Niinpä jo parin minuutin pelin jälkeen Lukko joutui rikkomaan ja alivoimalle. Sitä ei pelattu kuin parikymmentä sekuntia, kun kiekko oli Lukon verkossa. Viivaveto yläkulmaan yllätti maskissa olleen Lukon maalivahdin.

Eikä mennyt kuin pari minuutia edellisestä, kun sama kuvio toistui. Pingviinit onnistuivat heti perään toisessa ylivoimassaan ja peli oli 2-0 ajassa 3.43. Kesken Lukon hyökkäyksen kotijoukkueen peluri pääsi laidasta läpi ja sijoitti kiekon tarkasti maalin perukoille ajassa 4.11. Pientä toivonkipinää saatiin, kun Aaro Pasanen kavensi ottelun 3-1:een ajassa 5.35.

Maalin jälkeen Lukko ei kuitenkaan saanut oikein omaa peliään käyntiin ja kotijoukkue piti vauhdikasta menoa yllä. Lukko pääsi kaksi kertaa erän alkupuolella ylivoimallekin, mutta maalia ei saatu värkättyä. Erän puolivälin jälkeen peli sitten jo käytännössä ratkesi, kun Pingviinit latoi kolme maalia reilussa minuutissa. Koko erä meni kotijoukkueelle lukemin 6-1, josta kertovat myös torjunnat: Lukon veskarit yhdeksän, ja kotijoukkueen veskarille vain kolme koppia.

Toinen erä olikin sitten jo tasaisempaa puurtamista molemmilta joukkueilta. Lukkokin sai välillä peliä hyvin avattua omasta päästä ja päästiin maalinteko paikoille Pingviinien päätyyn. Kotijoukkue joutui rikkomaan ja erän kolmannella ylivoimalla Lukko vihdoin onnistui maalin värkkäämään, kun Kasperi Hirvasoja runnoi kiekon verkkoon lähietäisyyltä. Lukko voitti toisen erän 0-1. Torjunnat menivät päälaelleen: Kotijoukkueen veskari 15 koppia ja Lukon veskarille ainoastaan kuusi torjuntaa.

Lukon pieni kiri katkesi heti kolmannen erän alussa, kun oman pään heikon pelaamisen takia kiekko oli verkossa jo kahden minuutin kuluttua. Loppuerä olikin sitten jälleen kerran enemmän tai vähemmän loppusummerin odottamista. Pientä väriä erään toi kolmen parin painikilpailu, josta rangaistusaitioon komennettiin yksi kotijoukkueelta ja kaksi Lukon pelaajaa.

Erän lopulla kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen, kun hyökkäyspäässä hajonnut maila antoi tilaisuuden 2-1 -vastahyökkäykseen ja maalintekoon. Erä Pingviineille 2-0 ja koko ottelu selvin 8-2 lukemin. Koko pelin torjunnat: Lukko 31 ja Pingviinit 24.

Tuloksen myötä Lukon tie lopputurnaukseen koki kovan kolauksen. Pelejä toki on vielä jäljellä, mutta voittoja on jatkossa pakko tulla runsaasti sekä toisten vielä pelattava sopivasti ristiin. Heti huomenna on vastus kovimmasta päästä, kun sarjakärki TuTo saapuu Raumalle. Ottelu TukiAreenalla alkaa klo 12.00.

Tilastot
Pingviinit

8 - 2

6 - 10 - 12 - 0
1'Jäähy: 2 minKatavisto Otto
38'MaaliKaupinsalo Kasper
38'MaalisyöttöCheffi Robert
38'2. maalisyöttöPikmanis Dans
46'Jäähy: 2 minPikmanis Dans
46'Jäähy: 2 minValtanen Viljami
46'Jäähy: 10 minPikmanis Dans
58'Jäähy: 2 minKiikola Arttu