Lukko-maalivahti Eveliina Suonpää: "Raumalla on resurssit"
Julkaistu: 20.09.2017 00.00

Lukko-maalivahti Eveliina Suonpää: "Raumalla on resurssit"

Viime kauden nousijajoukkue Rauman Lukko selvisi nimiuudistuksen kokeneeseen Naisten Liigaan karsintasarjan kautta. Tällä kaudella vaaraa putoamisesta ei ole, koska suunnitelmana on kasvattaa Liigan joukkuemäärä nykyisestä kahdeksasta kymmeneen. Lukon maalilla toista kautta kiekkoja poimii maalivahti Eveliina Suonpää.


Suonpää, 22, valittiin viime kaudella runkosarjan parhaaksi torjujaksi. Hän on järjestelllyt arkensa tällekin kaudelle Raumalle ja tavoittelee tosissaan paikkaa Etelä-Korean olympiajoukkueessa.

Uusi kausi alkoi raumalaisten kannalta Tampereen Tesomassa avausturnauksessa kuitenkin tylysti, kun ensin lauantaina KJT otti Lukosta 2-1-voiton ja sunnuntaina loppulukemat näyttivät 0-5 HPK:n hyväksi.

- Alla on vaikea avaus ja siltä se peli vähän näyttikin. Kauden ensimmäiset pelit ovat aina haastavia. Itsestäni huomaan, että kun treenaan poikien kanssa, niin naisten peliin sopeutuminen ei aina suju ihan kivutta eli kyllä tässä tekemistä riittää, Suonpää totesi Tampereella.

Homma rullaamaan

Lukko on Naisten Liigassa haastajan asemassa, mutta se ei Suonpään viihtyvyyttä Raumalla heikennä.

- Arjessa harjoittelen ja pelaan poikapuolella A Team:ssa. Tämän lisäksi käyn aamujäillä kahdesti viikossa B-junnujen kanssa ja pelaan naisten mukana.

- Omatoimiset oheiset vedän käytännössä kokonaan itsenäisesti, koska harjoittelen ja pelaan useamman joukkueen mukana. Sillä tavalla oheisharjoittelun rytmittäminen osuu omiin aikatauluihini.

Rauman Lukon miesten liigajoukkueen kuntovalmentaja Risto Rosendahl vastaa tällä kaudella myös Suonpään fysiikkaharjoittelusta.

- Hän auttaaa minua eteenpäin. Vähän yksinään tässä järjestelyssä joutuu kulkemaan, mutta uskon sen olevan minulle paras vaihtoehto.

Etelä-Korean olympialaiset ja mitali siintelevät Suonpäänkin mielessä.

- Olympiamitali on totta kai kauden päätavoite, mutta heti seuraavana se, että pystyisimme Lukossa viemään peliä eteenpäin. Raumalla on todella hyvät mahdollisuudet ja resurssit naisten kiekolle, ja haluan olla vahvasti mukana auttamassa, että saamme homman rullaamaan.

[Teksti: Taru Nyholm / Leijonat.fi]





Seuran uusimmat